Terranova jatkaa kulkuaan rohdosten ja ravintolisien edelläkävijänä – se tunnustelee sekä ravintoterapian, tieteen että kuluttajatrendien virtauksia, joista erityisesti yksi on tullut jäädäkseen: Tulevaisuudessa käytämme yhä enenevässä määrin fermentoituja yrttejä! Uusina tuotteina Terranovan vegaanisessa ja lisäaineettomassa valikoimassa löydät nyt fermentoidun kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan valkosipulin.
Fermentointi lisää yrttien ravinnepitoisuutta
Fermentaatio eli maitohappokäyminen on perinteinen, mikro-organismien toimintaan perustuva kasvien ja yrttien käsittelyprosessi, jota on käytetty erityisesti säilöntätarkoituksessa. Kasvi hapatetaan vähähappisessa tilassa käyttäen apuna probioottisia bakteerikantoja. Hapankaali ja -kurkku lienevät tunnetuimmat esimerkit fermentoiduista ruuista, joita löydät myös ruokakaupasta. Kombucha-juoma, natto (soijapavusta) ja tempe (herneestä) ovat myös esimerkkejä fermentoiduista ruoka-aineista, jotka ovat kuuluisia niiden terveellisyydestään. Maitohappokäymisen prosessi muistuttaa suolistomikrobiston toimintaa, jossa kasvin ainesosia pilkotaan ja muunnetaan paremmin imeytyväksi ja niistä vapautetaan enemmän ravinteita.
Fermentaation hyödyt
Fermentaatio synnyttää biologisesti aktiivisia entsyymejä, jotka ovat avaintekijöitä fermentaatiossa, sillä ne ikään kuin hajottavat ruoka-aineen ja muokkaavat siitä uudenlaisen yhdistelmän ravinteita ja antioksidantteja.
Yksi parhaista fermentaation ominaisuuksista on se, että prosessi tekee yrttien heikosti aktiivisista, potentiaalisesti hyödyllisistä yhdisteistä bioaktiivisempia ja paremmin imeytyviä – tällöin niiden ravintopotentiaalista saadaan enemmän irti hyvinvointimme tueksi! Fermentoidut ruuat ovat myös erittäin hyviä suoliston tasapainottajia.
Fermentaatio mahdollistaa:
- kasvin flavonoidien ja polyfenolien määrän lisääntyymisen ja aktivoitumisen
- ainesosien määrien tiivistymisen, jolloin kasvin terapeuttiset ja farmakologiset ominaisuudet vahvistuvat
- uusien, terveellisten yhdisteiden syntymisen mikrobitoiminnan tuloksena
- antiravinteiden vähenemisen (antiravinteet ovat yhdisteitä, jotka estävät tärkeiden ravintoaineiden hyväksikäyttöä kehossa)
- mineraalien biosaatavuuden paranemisen
- kasvin koko koostumuksen ja ravinnekirjon hyödyntämisen kehossa.
- suoliston hyvän bakteerikannan muodostumisen.
Tuotteiden valmistus
Terranovan fermentoidut yrttituotteet valmistetaan käyttäen kokonaisia yrttejä – kuten kurkumajuurta, inkiväärinjuurta, valkosipulia ja ahswagandhan juurta – sekä patentoituja probioottikantoja, jotka on tarkkaan määritelty ja tunnistettu. Valmistuksessa valitaan oikeat probioottikannat yrttikohtaisesti, sillä tiettyjen kantojen on todettu aktivoivan eri yrteistä erilaisia hyödyllisiä yhdisteitä. Fermentoidut tuotteet testataan tuotantovaiheen eri osissa korkean laadun ja puhtauden varmistamiseksi.
Huippuimeytyvyys ja teho
Myös Terranovan yrtit – ashwagandha, kurkuma, inkivääri ja musta valkosipuli – hyötyvät fermentoinnin potensoivasta vaikutuksesta. Fermentointi lisää yrttien ravinnepitoisuutta, bioaktiivisuutta ja lisää merkittävästi antioksidanttien määrää verrattuna fermentoimattomaan yrttiin. Siksi myös annosmäärä ja varsinaisen yrtin määrä kapselissa voi olla totuttua pienempi, mutta tehokkuus on suurempi.
Uudet fermentoidut yrttituotteet
Ashwagandha FERMANOLIDE™ – Unen ja stressin tasapainotuksen tueksi
- Suosittu ashwagandha on unen ja stressin tasapainotukseen käytetty rohdos.
- Fermentoinnin ansiosta ashwagandha on erittäin bioaktiivisessa, tiiviissä ja nopeasti imeytyvässä muodossa. Saat pienemmällä annostuksella suuremman tehon!
- Tuote sisältää fermentoinnin ansiosta myös enemmän ashwagandhan vaikuttavia yhdisteitä, withanolideja, sekä SOD:n kaltaisia antioksidanttisia yhdisteitä.
Fermentoitu kurkuma FERMERIC™ – Nivelten, aivojen ja maksan ystävä
- Erittäin bioaktiivinen ja hyvin imeytyvä, kokonainen kurkumajuuri, tarjoilee koko kurkumajuuren hyödylliset yhdisteet, myös suositun kurkumiinin. Hellävarainen koostumus ei ärsytä ruuansulatuskanavaa!
- Kurkuman kaikki vaikuttavat aineet ovat fermentoinnin ansiosta bioaktiivisessa ja hyvin imeytyvässä muodossa.
- Voit käyttää tuotetta muun muassa nivelten, aivojen ja maksan hyvinvoinnin tukemiseksi.
Fermentoitu inkivääri FERZINGER™ – Ruuansulatuksen tehokas tukituote
- Pidätkö inkivääristä? Nyt saat koko ihanuuden voimakkaampana ja tehokkaampana! Muun muassa ruuansulatuksen ja vastustuskyvyn tukemiseen käytetty inkivääri on fermentoidussa muodossaan bioaktiivisempi, tasapainoinen ja hyvin imeytyvä.
- Fermentointi säilyttää inkiväärin entsymaattiset ominaisuudet – lisäksi pienempikokoiset polyfenolit imeytyvät helpommin.
Fermentoitu musta valkosipuli FBG22™ – Valkosipulin ”uusi musta”
- Valkosipulia on käytetty vastustuskyvyn tukena sekä koko kehon hyvinvointia auttavana ruoka-aineena.
- Terranova FBG22 on triplafermentoitu musta valkosipuli, jolla on todella korkea antioksidantti-, vitamiini-, polyfenoli- ja flavonoidipitoisuus. Fermentoinnin ansiosta pienempikokoiset polyfenolit imeytyvät helpommin elimistön käyttöön.
- Fermentointi muuttaa valkosipulin aktiiviaineet entistäkin tehokkaammiksi.
- Mukana on myös imeytymistä tukevaa inkivääriä!
Fermentoituja yrttejä myy esimerkiksi Ruohonjuuren verkkokauppa ja myymälät. Tuotetta myyvät myös muut hyvin varustellut terveyskaupat ja hyvinvoinnin verkkokaupat. Katso kaikki jälleenmyyjät täältä.
LIITY TERRANOVALAISEKSI
Tilaa Terranova-uutiskirje ja saat 20 % alekoodin VIP-tarjouksia!
Uutiskirjeen tilaajana saat tietoa verkkokauppamme tarjouksista, uusimmat blogiartikkelimme sekä hyödyllistä tietoa tuotteistamme suoraan sähköpostiisi.
Uutiskirjeen tilaajana saat tietoa verkkokauppamme tarjouksista, uusimmat blogiartikkelimme sekä hyödyllistä tietoa tuotteistamme suoraan sähköpostiisi.
"*" näyttää pakolliset kentät
Ajankohtaisia artikkeleita hyvinvoinnista, ravintolisistä sekä mukana myös herkullisia reseptejä