Mitä antioksidantit ovat?

Mitä antioksidantit ovat?

Olet saattanut kuulla puhuttavan vapaista radikaaleista ja antioksidanteista. Nämä termit vilahtelevat siellä, missä puhutaan ikääntymisestä, ilmansaasteista, elämäntavoista ja ravinnosta. Mutta mitä ne tarkoittavat?

Vapaat radikaalit

Vapaiksi radikaaleiksi tai happiradikaaleiksi kutsutaan epävakaita atomeja tai molekyylejä, joita saamme erilaisista lähteistä, kuten ilmansaasteista, tupakansavusta ja raskasmetalleista. Happiradikaalit ovat soluille haitallisia, hapettavia yhdisteitä, ja niitä syntyy elimistössä myös normaalin soluaineenvaihdunnan tuloksena. Myös raskas urheilu synnyttää hapetusstressiä soluissa. Elimistömme synnyttää vastavoimana sen itse tuottamia antioksidantteja tasapainottaakseen happiradikaalien toimintaa.

Kuten elämäkään, myöskään happiradikaalien olemassaolo ei ole niin mustavalkoista, kuin voisi kuvitella: ne eivät ole läpeensä haitallisia, sillä niitä tarvitaan kehossa myös immuunijärjestelmän toimintaan, uusien yhdisteiden muodostamiseen ja solujen väliseen kommunikaatioon.

Antioksidantit

Antioksidantti on yhdiste, joka estää toisten yhdisteiden hapettumista, haitallisen radikaalin toimintaa ja suojaa näin solua. Kehomme tuottaa itse antioksidantteja, jotka neutraloivat happiradikaaleja ja kompensoivat näin soluihin syntyvää hapetusstressiä ja vahinkoja, ja tämän tasapainon säilyminen onkin oleellista kehomme solujen toiminnalle ja pitkäikäisyydelle. Lisäksi saamme antioksidantteja nauttimastamme terveellisestä ruuasta ja ravintolisistä.

Esimerkkinä antioksidantista mainittakoon SOD-entsyymi (superoksidi-dismutaasi), jota keho valmistaa superoksidi-nimisen happiradikaalin eliminoimiseksi. Superoksidi on kehomme pääasiallinen, eri lähteistä syntyvä happiradikaali. Iän ja sairauksien myötä kehon oman SOD-entsyymin tuotanto heikkenee, mikä voi altistaa solujen vaurioitumiselle. SOD muuttaa haitalliset radikaalit tietyn prosessin kautta lopulta hapeksi ja vedeksi. SOD-entsyymin aktivoitumiseen elimistössä tarvitaan kuparia, mangaania ja sinkkiä. SOD-antioksidanttia voi nauttia myös ravintolisänä.

Vaali tasapainoa

Kun antioksidanttien ja happiradikaalien tasapaino elimistössä muuttuu happiradikaalien hyväksi, puhutaan hapetusstressistä. Hapetusstressi puolestaan liittyy moniin kehon epätasapainotiloihin. Useat länsimaiset elintapoihin liittyvät ongelmat, kuten korkea verenpaine ja verensokeritasapainon häiriöt ovat kytköksissä krooniseen hapetusstressiin. Ikääntyessämme antioksidanttijärjestelmämme heikkenee ja sen kunnosta tulisi pitää hyvää huolta terveillä elämäntavoilla sekä kasvisvoittoisella, värikkäällä ruokavaliolla.

Mistä saat antioksidantteja?

Kehon omien antioksidanttijärjestelmien tukena voidaan käyttää erilaisia antioksidatiivisesti toimivia aminohappoja, vitamiineja, kivennäisaineita ja kasviperäisiä yhdisteitä.

Tiesitkö, että useimmille tutut C- ja E-vitamiini sekä seleeni ovat voimakkaita antioksidantteja? Sen lisäksi, että niillä on runsaasti erilaisia terveysvaikutuksia, ne suojaavat myös solujamme hapetusstressiltä.

Marjat, hedelmät ja vihannekset ovat ravinnossamme paras antioksidanttien lähde. C- ja E-vitamiinien lisäksi ne sisältävät rutkasti antioksidanttisia flavonoideja, kasvien orgaanisia yhdisteitä, jotka vaikuttavat kasvin väriin, makuun ja säilyvyyteen. Kasveista löytyy myös karotenoideiksi kutsuttuja antioksidanttisia yhdisteitä, kuten betakaroteenia, astaksantiinia ja luteiinia.

Mitä antioksidantit ovat?

Antioksidantteja ravintolisistä

Kun tarvitset lisätukea solujesi hyvinvoinnille, löydät Terranovan valikoimasta monta puhdasta ja tehokasta, luonnollista antioksidanttivalmistetta.

Terranova SOD Complex with Katalase sopii erityisesti paljon urheileville, ikääntyneille sekä runsaasta kehon kuormituksesta kärsiville. SOD-entsyymiä voidaan eristää eläinperäisestä kudoksesta tai kasviperäisestä merilevästä (planktoni), mutta eläinperäinen SOD hajoaa helposti mahahappojen vaikutuksesta, eikä imeydy tehokkaasti ohutsuolesta. SOD Complex with Katalase edustaa viimeisintä ravintolisäteknologiaa, ja sen patenttisuojattu Tetra-SOD® on eristetty mikrolevästä. Mikrolevästä eristetty SOD on mikrolevän proteiinikuoren suojaama, siksi se kestää hyvin mahahappoja ja imeytyy tehokkaasti suolistosta. SOD Complex tulee nauttia tyhjään mahaan aterioiden välillä.

Resveratrol 150 mg Complex sisältää luonnollista trans-resveratrolia ja kversetiiniä. Resveratroli on voimakas polyfenolinen yhdiste, jota esiintyy luontaisesti mm. viinirypäleissä. Resveratroli tukee erittäin monipuolisesti koko kehon terveyttä ja sillä voi olla erityisesti verisuonistoa hellivä vaikutus. Resveratrol kannattaa ottaa aterian yhteydessä.

Männynkaarnasta ja viinirypäleen siemenistä tehdyt uutteet ovat voimakkaita antioksidantteja, koska ne sisältävät polyfenolien ryhmään kuuluvia oligomeerisia proantosyanidiineja. Pine Park & Grape Seed Complex sisältää tehokkaita, puhtaita ja patentoituja männynkaarna- ja viinirypäleensiemenuutteita. Tuotteen männynkaarnauute on peräisin Pohjois-Suomen puhtaista metsistä. Tuote on erinomainen verisuoniston tukituote, ja sopii myös sisäiseen kauneudenhoitoon tukemaan ravinteiden kuljetusta ihosoluille. Nauti tuote ruokailun yhteydessä.

Astaksantiini on punertava karotenoidi, jota löytyy luontaisesti mm. levistä, hedelmistä ja vihanneksista. Astaksantiini on voimakas antioksidantti ainutlaatuisen molekyylirakenteensa ansiosta. Astaxanthin 4 mg Complex on valmiste, joka sisältää Haematococcus Pluvialis-levälajikkeesta peräisin olevaa astaksantiinia. Tuotetta voi käyttää ihon tukena aurinkoisella säällä. Astaksantiini on rasvaliukoinen, joten se on hyvä nauttia ruokailun yhteydessä.


Ihon suojaus auringolta ja luonnollinen rusketus sisäisesti Terranova

Ihon suojaus auringolta ja luonnollinen rusketus sisäisesti

Kaikki sen tiedämme – kun kesäaurinko alkaa porottamaan, on aika hankkia asianmukaiset suojavarustukset, jotta kehoamme ympäröivä suurin elimemme, iho, pysyisi hyvinvoivana ja säästyisi palamiselta. Aurinko on kohtuudella nautittuna ystävämme, sillä ihomme muodostaa sen säteistä D-vitamiinia kehossamme. Ja siitä jos jostain meillä suomalaisilla on puutetta! Samaan aikaan auringon haitallinen UV-säteily liiallisena voi hapettaa ja vahingoittaa ihomme soluja.

Onneksi meillä on kuitenkin hyvät keinot suojautua haitallisilta vaikutuksilta. Ihoaan kannattaa suojata välttämällä keskipäivän aurinkoa, viettämällä aikaa varjossa, pukeutumalla väljiin, värikkäisiin tai tummiin vaatteisiin sekä levittämällä iholle aurinkosuojavoidetta.

Tiesitkö, että voit auttaa ihon suojaamista auringolta myös sisäisesti? Tähän tarkoitukseen voi käyttää luonnollista astaksantiini-nimistä ravintolisää. Jos tämä ravintolisä ei ole sinulle vielä tuttu, lue eteenpäin ja olet hetken päästä jo viisaampi!

Mitä on astaksantiini?

Astaksantiini on punertavan värinen, rasvaliukoinen karotenoidi. Karotenoidit ovat kasveissa luonnollisesti esiintyviä biologisesti aktiivisia yhdisteitä eli fytokemikaaleja. Fytokemikaalit toimivat kasvien luonnollisena puolustusjärjestelmänä ja antavat niille samalla värin, maun ja aromin. Karotenoidit ovat voimakkaita antioksidantteja, eli ne voivat suojata soluja haitallisilta vapailta happiradikaaleilta.

Astaksantiinia löytyy luontaisesti mm. merenelävistä, levistä, hedelmistä ja vihanneksista, joista saa myös muita hyödyllisiä karotenoideja, kuten betakaroteenia. Betakaroteenista poiketen astaksantiini ei muunnu kehossa A-vitamiiniksi.

Paras astaksantiinin lähde on Haematococcus pluvialis -levä, joka elää makeissa vesissä ja muodostaa astaksantiinia suojatakseen itseään korkeilta lämpötiloilta, korkeilta suolapitoisuuksilta, runsaalta valolta ja typpivajeelta.

Miten astaksantiini tukee ihon hyvinvointia aurinkoa ottaessa?

Ihon suojaus auringolta ja luonnollinen rusketus sisäisesti voivat onnistua nauttimalla astaksantiini-ravintolisää tai astaksantiinia sisältäviä ruokia. Astaksantiini voi auttaa suojaamaan ihoa sisäisesti haitallisilta UV-säteiden vaikutuksilta, aivan kuten se tekee esimerkiksi mikrolevissä. Antioksidanttina sillä voi olla hyödyllinen soluja suojaava vaikutus. Kun haluat varmistaa monipuolisen aurinkosuojan, kannattaakin ottaa myös sisäiset ja ravitsemukselliset keinot käyttöön! Monet kokevat, että astaksantiinin säännöllinen nauttiminen voi auttaa myös palamisherkkyyteen.

Ihon suojaus auringolta ja luonnollinen rusketus sisäisesti Terranova

Ruskettaako astaksantiini ihoa?

Koska astaksantiini on luonnollinen pigmentti, se voi antaa iholle mukavaa päivettynyttä väriä ja edistää myös ruskettumista.

Tiesitkö muuten, että lohen punertava väri on myös peräisin astaksantiinista ja flamingojen kaunis vaaleanpuna-oranssi väritys syntyy niiden astaksantiinia sisältävästä ravinnosta!

Tarvitseeko käyttää aurinkorasvaa, jos syö astaksantiinia?

Kyllä! Iholle tulee levittää aurinkovoide silloin kun oleskellaan pidemmän aikaa auringossa. Näin saadaan paras suoja haitallisia UV-säteitä ja ihon palamista vastaan.

Miten astaksantiinia nautitaan?

Voit aloittaa astaksantiinikuurin jo hieman ennen aurinkoisia kesäkelejä valmistellaksesi ihoa kesän porotuksiin ja jatkaa sen nauttimista läpi kesän tai aurinkoisen kauden säännöllisesti saadaksesi parhaimman tuen. Ota astaksantiini ruokailun yhteydessä, sillä rasvaliukoisena se tarvitsee ruuan rasvoja imeytyäkseen. Suositeltu määrä päivässä on n. 2-4 mg. Terranovan lisäaineeton Astaksantiini on 4 mg vahvuinen ja sisältää myös karotenoidipitoisia kasveja, kuten lehtikaalia, spirulinaa ja tyrniä sekä antioksidanttista alfalipoiinihappoa.

Mitä muita hyötyjä astaksantiinista on keholle?

Astaksantiinilla on koko kehoa monipuolisesti tukevia vaikutuksia sen antioksidatiivisen ja anti-inflammatorisen vaikutuksensa johdosta. Voit lisätä erilaisten karotenoidien saantia myös nauttimalla runsaasti punaisia, oransseja ja keltaisia kasviksia ja hedelmiä.

Tutustu Astaksantiini 4 mg- ravintolisään tästä.

Voit myös ostaa Astaksantiini 4 mg -tuotteen Twistbe-verkkokaupasta.


Mihin aikaan päivästä vitamiinit kannattaa ottaa

Mihin aikaan päivästä vitamiinit kannattaa ottaa?

Mihin aikaan päivästä vitamiinit kannattaa ottaa? Ravintolisien oikea-aikainen nauttiminen voi olla haasteellinen tehtävä – mitä saa ottaa samaan aikaan ja mitä erikseen? Entä onko joidenkin vitamiinien yhtäaikaisesta käytöstä haittaa? Kokosimme sinulle muistilistan siitä, mitä ravintolisiä päivän eri aikoina kannattaa nauttia, jotta saat niistä eniten hyötyjä irti. Huomaathan kuitenkin, että nämä ohjenuorat ovat vain ehdotuksia, eikä niiden noudattamisesta kannata ottaa liikaa stressiä.

Vitamiinit aamulla ja päivällä

Nauti pääasiassa vitamiinit aamulla, sillä monilla niistä, kuten B-vitamiineilla ja C-vitamiinilla on piristävä vaikutus. Aamulla nautitut vitamiinit pääsevät kehossa heti käyttöön päivää varten. Vitamiinit on hyvä ottaa aamiaisen tai muun aterian yhteydessä. Huomioi, että kahvi ja tee voivat ehkäistä ravintoaineiden imeytymistä – kannattaakin pitää esimerkiksi puolen tunnin – tunnin tauko vitamiinien nauttimisen ja kahvinjuonnin välillä.

Mihin aikaan päivästä vitamiinit kannattaa ottaa?

Vesiliukoiset B-vitamiinit vaikuttavat mm. energiantuotantoon ja jaksamiseen, ja C-vitamiini vastustuskykyyn, jaksamiseen ja vireyteen. On arvioitu, että noin 250 mg kerta-annos C-vitamiinia imeytyy tehokkaimmin elimistön käyttöön, ja ylimäärä poistuu nopeasti. Jos C-vitamiinin tarve on päivässä suurempi, kannattaa sen nauttiminen jaksottaa useampaan pienempään kerta-annokseen.

A-, E-, D- JA K2-vitamiinit suositellaan nautittavaksi aamulla tai aamupäivällä ruokailun yhteydessä, jolloin ne imeytyvät parhaiten, sillä ne tarvitsevat rasvaa imeytyäkseen. A-vitamiinia tarvitaan mm. ihon ja kudosten uusiutumiseen, E-vitamiinia solujen suojaksi, D-vitamiinia immuniteetin ja luuston normaaliin toimintaan.

Tiesithän muuten, että D- ja K2-vitamiini tukevat toistensa toimintaa ja ovat yhdessä tärkeitä muun muassa luustolle? Aamulla tai päivällä voit ottaa myös kalsiumlisän, sillä D- ja K2-vitamiini auttavat kalsiumia pääsemään tehokkaampaan käyttöön luustossa. Kätevästä yhdistelmävalmisteesta saat nämä molemmat luustoa tukevat vitamiinit.

Lisäksi C- ja E-vitamiini hyötyvät toisistaan – C-vitamiini auttaa kierrättämään jo käytettyä E-vitamiinia. E-vitamiini ehkäisee puolestaan A-vitamiinin hajoamista elimistössä.

Monivitamiini on helppo ja tasapainoinen tapa nauttia vitamiineja monipuolisesti ja oikeassa suhteessa. Kun sinulla ei ole tarkkaa tietoa yksittäisten vitamiinien tarpeesta, on monivitamiini fiksu tapa tukea ravinteiden saantia. Katso monivitamiinien valikoimaamme täältä.

Rasvahapot ja omega-valmisteet on hyvä ottaa ruokailun yhteydessä, ja vielä parempi, jos nautit ne rasvaliukoisten A-, E-, D- ja K -vitamiinien kanssa.

Rohdokset suositellaan otettavan ruuan kanssa, sillä ne saattavat aiheuttaa yksinään vatsareaktioita tai yliherkkyyksiä. Rohdokset usein myös tukevat vitamiinien toimintaa kehossa. Siksi Terranovan tuotteet sisältävät niitä runsaasti synergistisen vaikutuksen aikaansaamiseksi. Ota aamupäivällä stimuloivat rohdokset, kuten ginseng, maarianohdake tai inkivääri.

Ruokailujen välillä

Rauta kannattaa nauttia mieluiten ruokailujen välissä tyhjään vatsaan, tai sellaisen aterian kanssa, joka ei sisällä maito- tai viljatuotteita. Myös kahvi ja tee heikentävät raudan imeytymistä. Vältä kalsium- ja magnesiumlisän ottamista yhtä aikaa raudan kanssa, sillä ne haittaavat raudan imeytymistä. Bisglysinaattimuotoinen Easy Iron 20 mg imeytyy nopeasti ja tehokkaasti, vatsaa ärsyttämättä.

C-vitamiini tehostaa raudan imeytymistä, joten voit ottaa osan päivän C-vitamiiniannoksestasi tässä kohti, tai valitse aterialle C-vitamiinipitoisia vihanneksia, hedelmiä ja/tai marjoja.

Aminohapot ovat kehon proteiinien rakennuspalikoita, ja niitä voidaan käyttää yksittäin erilaisiin terapeuttisiin tarkoituksiin. Esimerkkejä tunnetuista aminohapoista ovat esimerkiksi l-kysteiini, l-glutamiini tai l-lysiini. Aminohapot suositellaan ottamaan pääosin ruokailujen välillä, jotta ne imeytyvät ja pääsevät toimimaan tehokkaasti. Optimaalisinta on ottaa ne 2–3 tuntia ennen tai jälkeen aterioinnin. Aminohappojen käytössä on hyvä pitää myös säännöllisiä taukoja, esimerkiksi viikon tauko kolmen viikon käytön jälkeen.

Mihin aikaan päivästä vitamiinit kannattaa ottaa

Mineraaleja ja rauhoittavia rohdoksia ilta-aikaan

Mineraalit ja kivennäisaineet kannattaa puolestaan nauttia pääosin illalla. Illalla otetut vitamiinit ja mineraalit myös yleensä varastoidaan kehossa.

Magnesium on monelle tuttu iltamineraali, ja se sopiikin ilta-aikaan hermostoa ja lihaksia rentouttavan vaikutuksensa ansiosta. Jos sinulla on B6-vitamiinia erillisenä valmisteena, se sopii magnesiumin kanssa hyvin yhdessä nautittavaksi, sillä ne tukevat toistensa toimintaa ja hermoston rentoutumista. Terranovan Magnesium 100 mg Complex -tuotteessa ne ovat kätevästi valmiina yhdessä.

Jos otat raudan illalla tyhjään vatsaan, vältä magnesiumin yhtäaikaista nauttimista.

Sinkki on vastustuskyvylle sekä iholle, hiuksille ja kynsille tärkeä hivenaine. Jos käytät sinkkiä säännöllisesti, huolehdi myös kuparin saannista, sillä ne ovat toisistaan riippuvaisia. Terranovan sinkki ei rasita vatsaa ja imeytyy nopeasti.

Seleenin kanssa puolestaan käytetään usein E-vitamiinia niiden synergistisen toiminnan takia. Ne ovat molemmat voimakkaita soluja suojaavia antioksidantteja. Terranovan seleeni sisältää E-vitamiinipitoisia kasviksia sekä antioksidanttista alfalipoiinihappoa.

Kivennäis- ja hivenaineet voivatkin esiintyä toistensa vastavaikuttajina, eli antagonisteina. Tällöin jonkin hivenaineen yksipuolinen runsas saanti voi johtaa sen vastavaikuttajan (antagonistin) puutokseen. Tässä tapauksessa vastavaikuttajana toimivaa hivenainetta on lisättävä. Tästä esimerkkejä ovat aikaisemmin mainittu sinkki ja kupari tai magnesium ja sinkki. 

Rauhoittavat rohdokset sopivat ilta-aikaan. Tällaisia ovat mm. ashwagandha, reishi, kauransiemen ja valeriaana. Käytä yrttejä kuuriluontoisesti ja tarkista tarvittaessa yhteiskäytön sopivuus lääkkeiden kanssa. Terranovan Magnesium 100 mg Complex sisältää rauhoittavaa kauransiementä, jolloin sen rentouttava vaikutus tehostuu. Smooth Mag 150 mg -jauheeseen on magnesiumin kaveriksi lisätty luontaista melatoniinia sisältävää montmorency-kirsikkaa sekä kauransiementä. Kun tarvitset tehoboostin rauhoittumiseen ja hermoston tasapainottamiseen, kokeile Smooth Synergy -kapseleita - niitä voit ottaa ylikierrosten purkamiseen jo iltapäivän puolella.

Smooth Mag magnesium Terranova

 


Fermentointi - Terranova Fermentoidut yrtit

Fermentointi - enemmän irti yrteistä

Terranova jatkaa kulkuaan rohdosten ja ravintolisien edelläkävijänä – se tunnustelee sekä ravintoterapian, tieteen että kuluttajatrendien virtauksia, joista erityisesti yksi on tullut jäädäkseen: Tulevaisuudessa käytämme yhä enenevässä määrin fermentoituja yrttejä! Uusina tuotteina Terranovan vegaanisessa ja lisäaineettomassa valikoimassa löydät nyt fermentoidun kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan valkosipulin.

Terranova Fermentoidut yrtit

Fermentointi lisää yrttien ravinnepitoisuutta

Fermentaatio eli maitohappokäyminen on perinteinen, mikro-organismien toimintaan perustuva kasvien ja yrttien käsittelyprosessi, jota on käytetty erityisesti säilöntätarkoituksessa. Kasvi hapatetaan vähähappisessa tilassa käyttäen apuna probioottisia bakteerikantoja. Hapankaali ja -kurkku lienevät tunnetuimmat esimerkit fermentoiduista ruuista, joita löydät myös ruokakaupasta. Kombucha-juoma, natto (soijapavusta) ja tempe (herneestä) ovat myös esimerkkejä fermentoiduista ruoka-aineista, jotka ovat kuuluisia niiden terveellisyydestään. Maitohappokäymisen prosessi muistuttaa suolistomikrobiston toimintaa, jossa kasvin ainesosia pilkotaan ja muunnetaan paremmin imeytyväksi ja niistä vapautetaan enemmän ravinteita.

Fermentaation hyödyt

Fermentaatio synnyttää biologisesti aktiivisia entsyymejä, jotka ovat avaintekijöitä fermentaatiossa, sillä ne ikään kuin hajottavat ruoka-aineen ja muokkaavat siitä uudenlaisen yhdistelmän ravinteita ja antioksidantteja.

Yksi parhaista fermentaation ominaisuuksista on se, että prosessi tekee yrttien heikosti aktiivisista, potentiaalisesti hyödyllisistä yhdisteistä bioaktiivisempia ja paremmin imeytyviä – tällöin niiden ravintopotentiaalista saadaan enemmän irti hyvinvointimme tueksi! Fermentoidut ruuat ovat myös erittäin hyviä suoliston tasapainottajia. 

Fermentaatio mahdollistaa:

  • kasvin flavonoidien ja polyfenolien määrän lisääntyymisen ja aktivoitumisen
  • ainesosien määrien tiivistymisen, jolloin kasvin terapeuttiset ja farmakologiset ominaisuudet vahvistuvat
  • uusien, terveellisten yhdisteiden syntymisen mikrobitoiminnan tuloksena
  • antiravinteiden vähenemisen (antiravinteet ovat yhdisteitä, jotka estävät tärkeiden ravintoaineiden hyväksikäyttöä kehossa)
  • mineraalien biosaatavuuden paranemisen
  • kasvin koko koostumuksen ja ravinnekirjon hyödyntämisen kehossa.
  • suoliston hyvän bakteerikannan muodostumisen.

Tuotteiden valmistus

Terranovan fermentoidut yrttituotteet valmistetaan käyttäen kokonaisia yrttejä - kuten kurkumajuurta, inkiväärinjuurta, valkosipulia ja ahswagandhan juurta - sekä patentoituja probioottikantoja, jotka on tarkkaan määritelty ja tunnistettu. Valmistuksessa valitaan oikeat probioottikannat yrttikohtaisesti, sillä tiettyjen kantojen on todettu aktivoivan eri yrteistä erilaisia hyödyllisiä yhdisteitä. Fermentoidut tuotteet testataan tuotantovaiheen eri osissa korkean laadun ja puhtauden varmistamiseksi.

Huippuimeytyvyys ja teho

Myös Terranovan yrtit – ashwagandha, kurkuma, inkivääri ja musta valkosipuli – hyötyvät fermentoinnin potensoivasta vaikutuksesta. Fermentointi lisää yrttien ravinnepitoisuutta, bioaktiivisuutta ja lisää merkittävästi antioksidanttien määrää verrattuna fermentoimattomaan yrttiin. Siksi myös annosmäärä ja varsinaisen yrtin määrä kapselissa voi olla totuttua pienempi, mutta tehokkuus on suurempi.

Uudet fermentoidut yrttituotteet

Ashwagandha FERMANOLIDE™ - Unen ja stressin tasapainotuksen tueksi

  • Suosittu ashwagandha on unen ja stressin tasapainotukseen käytetty rohdos.
  • Fermentoinnin ansiosta ashwagandha on erittäin bioaktiivisessa, tiiviissä ja nopeasti imeytyvässä muodossa. Saat pienemmällä annostuksella suuremman tehon!
  • Tuote sisältää fermentoinnin ansiosta myös enemmän ashwagandhan vaikuttavia yhdisteitä, withanolideja, sekä SOD:n kaltaisia antioksidanttisia yhdisteitä.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Terranova Fermentoitu Ashwagandha

Fermentoitu kurkuma FERMERIC™ - Nivelten, aivojen ja maksan ystävä

  • Erittäin bioaktiivinen ja hyvin imeytyvä, kokonainen kurkumajuuri, tarjoilee koko kurkumajuuren hyödylliset yhdisteet, myös suositun kurkumiinin. Hellävarainen koostumus ei ärsytä ruuansulatuskanavaa!
  • Kurkuman kaikki vaikuttavat aineet ovat fermentoinnin ansiosta bioaktiivisessa ja hyvin imeytyvässä muodossa.
  • Voit käyttää tuotetta muun muassa nivelten, aivojen ja maksan hyvinvoinnin tukemiseksi.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Terranova Fermentoitu Kurkuma

Fermentoitu inkivääri FERZINGER™ - Ruuansulatuksen tehokas tukituote

  • Pidätkö inkivääristä? Nyt saat koko ihanuuden voimakkaampana ja tehokkaampana! Muun muassa ruuansulatuksen ja vastustuskyvyn tukemiseen käytetty inkivääri on fermentoidussa muodossaan bioaktiivisempi, tasapainoinen ja hyvin imeytyvä.
  • Fermentointi säilyttää inkiväärin entsymaattiset ominaisuudet - lisäksi pienempikokoiset polyfenolit imeytyvät helpommin.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Terranova Fermentoitu Inkivääri

Fermentoitu musta valkosipuli FBG22™ - Valkosipulin "uusi musta" 

  • Valkosipulia on käytetty vastustuskyvyn tukena sekä koko kehon hyvinvointia auttavana ruoka-aineena.
  • Terranova FBG22 on triplafermentoitu musta valkosipuli, jolla on todella korkea antioksidantti-, vitamiini-, polyfenoli- ja flavonoidipitoisuus. Fermentoinnin ansiosta pienempikokoiset polyfenolit imeytyvät helpommin elimistön käyttöön.
  • Fermentointi muuttaa valkosipulin aktiiviaineet entistäkin tehokkaammiksi.
  • Mukana on myös imeytymistä tukevaa inkivääriä!

Tutustu tuotteeseen tästä.

Fermentoitu Musta Valkosipuli Terranova Black Garlic

Fermentoituja yrttejä myy esimerkiksi Ruohonjuuren verkkokauppa ja myymälät. Tuotetta myyvät myös muut hyvin varustellut terveyskaupat ja hyvinvoinnin verkkokaupat. Katso kaikki jälleenmyyjät täältä.


Säilö kesän sato näillä tavoilla

Kesäkausi on runsasta marjojen, hedelmien ja kasvisten aikaa! Onneksi on monia luonnollisia tapoja säilöä tuoreet tuotteet talvikuukausien ajaksi, ja hyötyä niiden ravitsemuskirjosta satokauden ulkopuolella. Kasvisten, marjojen ja hedelmien säilöminen pidentää niiden käyttöikää ja säilyttää tai jopa lisää niiden ravintosisältöä. Esittelemme kolme helppoa tapaa aloittaa tuoretuotteiden säilöminen kotona.

Säilöntä - Terranova

Fermentointi eli maitohappokäyminen

Käyttäminen eli fermentaatio ruoan jalostus- ja säilöntäkeinona on ollut olemassa jo muinaisista ajoista lähtien. Ruoka-aineiden käyttämisellä on säilönnän lisäksi muitakin hyötyjä: sitä käytetään myös ruoka-aineiden maun ja koostumuksen rikastamiseen, ravinnepitoisuuden lisäämiseen ja vähentämään kasvissa olevia antiravinteita, jotka häiritsevät tärkeiden ravintoaineiden imeytymistä.

Käymisprosessissa hyödylliset bakteerit muuttavat hiilihydraatit alkoholiksi, orgaanisiksi hapoiksi ja hiilidioksidiksi. Esimerkki hiilidioksidin tuotannosta on leipätaikinan nostattaminen. Alkoholia puolestaan tuotetaan oluen valmistuksessa, kun mallasjyviä fermentoidaan. Fermentoidut vihannekset, kuten hapankaali tai hapankurkku, käyvät puolestaan läpi lakto-fermentaation, jossa käytetään maitohappoa tuottavia bakteereja.

Fermentoiduilla ruuilla on runsaasti erilaisia terveyshyötyjä. Käyminen on kuin eräänlainen ruuan esikäsittely, joka tekee ruoasta helpommin sulavaa. Lisäksi käyminen vähentää antiravinteiden määrää, jotka estävät tiettyjen ravintoaineiden imeytymistä. Fermentointi aktivoi ruuan antioksidanttisia polyfenoleita ja flavonoideja sekä muuten inaktiivisia, terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä tehden ruoka-aineesta normaalia ravinnerikkaamman.

Fermentoiduilla elintarvikkeilla voi olla myös lisääntynyt probioottinen aktiivisuus, jolloin suolisto hyötyy fermentoidun ruuan hyödyllisistä mikrobeista. Tutkimusten mukaan lakto-fermentoituihin elintarvikkeisiin, joissa on runsaasti eläviä mikro-organismeja eli probiootteja, on yhdistetty monenlaisia ​​terveysvaikutuksia, kuten vastustuskykyä, ruoansulatusta sekä ravinteiden sulamista ja imeytymistä tukevia ominaisuuksia.

Lähes kaikkia hedelmiä tai vihanneksia voidaan fermentoida, ja se onkin loistava tapa hyödyntää tuotteen ravitsemuksellisia etuja ympäri vuoden. Suosituimpia hapatettuja ruokia ovat valkokaali, porkkana ja avomaankurkku.

Kuva: The Matter of Food on Unsplash

Näin aloitat fermentoinnin

Tarvitset fermentointiin ison lasiastian tai useamman, suolaa, hapatettavaksi tarkoitettua vihannesta, kuten kaalia tai porkkanaa sekä mausteita. Vihannekset pestään ja leikataan suikaleiksi, jonka jälkeen niitä nuijitaan mehustumisen aikaansaamiseksi. Mehustuneet vihannekset asetellaan yhdessä mausteiden ja suolan kanssa lasiastiaan tiukasti ja astia suljetaan kannella tai muovikelmulla.

Kaali saa käydä huoneenlämmössä muutaman päivän, jonka jälkeen sen käyminen jatkuu viileämmässä lämpötilassa parisen viikkoa. Käymisen jälkeen hapatettu tuote säilytetään jääkaappilämpötilassa tai pakastimessa.

Hapankaalin tarkemman ohjeen saat esimerkiksi Marttojen sivuilta.

Pakastaminen

Kesätuotteiden pakastaminen tuoreena on helpoin tapa varmistaa, että tuotteet säilyttävät ravintoarvonsa ja säilyvyytensä koko talven. Pakastamalla kauden parhaimpia ja kypsimpiä marjoja ja vihanneksia, varmistat samalla runsaimman ravinnerikkauden säilymisen läpi talven. Pakastus ei vaadi lisäaineita. Nopea jäädytys, vähintään -18°C pakastuslämpötila ja oikea sulatus vaikuttavat siihen, kuinka hyvin tuote säilyttää alkuperäiset ominaisuutensa. Pakastaminen ei tuhoa bakteereja, mutta tekee niistä ei-aktiivisia.

Pakastaminen ja sulattaminen voi muuttaa pehmeiden tuotteiden, kuten marjojen, koostumusta. Siksi pakastetut hedelmät, marjat ja vihannekset sopivat parhaiten ruoanlaittoon, leivontaan tai smoothieihin. Pakasteesta sulatetut marjat maistuvat myös puuron päällä tai jugurtissa. Muista sulattaa pakastetut tuotteet nopeasti, jolloin mikrobiaktiivisuus pysyy alhaisena.

Kuva: Nick Sarro on Unsplash

Kuinka pakastat oikein?

Puhdista tuoreet hedelmät, marjat ja vihannekset, pilko ne sopivan kokoisiksi. Tarvittaessa voit levittää ne ensin ohueksi kerrokseksi esimerkiksi metalliselle alustalle ja esipakastaa ennen pussiin tai rasiaan siirtämistä, jolloin ne pysyvät irtonaisina. Joskus pilkotut hedelmät, kuten omena, voivat muuttua ruskeaksi hapen vaikutuksesta. Liota ne silloin ensin sitruunamehussa. Hedelmiä ja tärkkelyspitoisia vihanneksia, kuten perunaa, kannattaa myös ryöpätä hetken ja jäähdyttää ennen pakastimeen laittamista. Käytä ilmatiiviitä pakastusrasioita ja -pusseja.

Kuivaus

Yleisimpiä kuivausmenetelmiä ovat ilma- tai uunikuivaus. Nämä menetelmät voivat kuitenkin heikentää kasvin biokemiallista profiilia. A- ja C-vitamiinin pitoisuus vähenee merkittävästi lämpökuivausta käytettäessä, mutta ravinteet säilyvät hellävaraisemmilla menetelmillä melko hyvin. Kuivatuissa tuotteissa mikrobit eivät voi elää, koska vesi on poistettu. Kotona helppo tapa kuivata sieniä, hedelmiä tai yrttejä on käyttää uunikuivausta kiertoilmauunissa tai ilmakuivureita. Myös ulkona tai sisätiloissa kuivaaminen onnistuu, esimerkiksi jääkaapin tai leivinuunin päällä lähellä lämmönlähdettä ritilän päällä.

Pakastekuivaus on puolestaan hellävaraisin kuivausmenetelmä. Prosessissa vesi poistetaan elintarvikkeesta pakastamisen jälkeen muuntamalla jää suoraan kiinteästä aineesta kaasuksi. Pakastekuivaus suojaa ja säilyttää suuren osan tuoreen kasvin ravinteista, biokemiallisesta rakenteesta ja entsymaattisesta aktiivisuudesta. Tuorepakastekuivatun kasvin biokemiallinen profiili muistuttaa hyvin tarkasti alkuperäisen tuoreen kasvin tiivistettyä versiota, sillä vain vesi on poistettu kasvista.

Kuvalähde: K8 on Unsplash

Pakastekuivatut hedelmät ja vihannekset sisältävät painostaan jopa 3,5 kertaisen määrän tuoreen tuotteen kuiduista, polyfenoleista, vitamiineista ja mineraaleista, koska vain vesi on poistettu. Pakastekuivatut elintarvikkeet ovat lisäksi pitkään säilyviä. Pakastekuivausta käytetään muun muassa Terranovan kasviainesosien ja yrttituotteiden kuivattamiseen.

Lue lisää tuorepakastekuivauksesta


Palkinto Terranova Queen's Award for Enterprise

Terranovalle Kuningattaren myöntämä liiketoimintapalkinto

Tiedote 30.4.2021

Terranova Queen's Award

Terranova Nutrition on saanut Englannissa kuningattaren myöntämän palkinnon, Queen's Award for Enterprise, kansainvälisen kaupan kategoriassa. Palkinto perustuu yrityksen kansainvälisen viennin jatkuvaan ja erinomaiseen kasvuun viimeisten vuosien aikana. Queen's Awards for Enterprise on Britannian arvostetuin yrityspalkinto, joka tunnustaa ja juhlii huippuliiketoimintaosaamista kaikkialla Britanniassa. Kuningatar on hyväksynyt voittajat pitkän, seitsenkuukautisen arvovaltaisen asiantuntijapaneelin tekemän arvioinnin päätteeksi.

Ravintolisien edelläkävijä

Vuonna 2008 Englannissa perustettu ja valmistettu Terranova Nutrition on useasti palkittu ravintolisävalmistaja, jolla on yli 120 kasvipohjaisen ravintolisän valikoima. Yritys vie tuotteitaan menestyksekkäästi yli 30 maahan Euroopassa. Innovatiivisen tuotesuunnittelukonseptin sekä ainutlaatuisen ja tinkimättömän raaka-aineiden valinnan ja valmistustandardien kautta osoittanut esimerkillistä edelläkävijyyttä ravintolisäteollisuuden kehityksessä. Terranova edustaa synergistä, kokonaisvaltaista, aidosti puhdasta ja lempeän tasapainoista mutta tehokasta suuntaa ravintolisien suunnittelussa.

Terranova-tuotteiden neljä pääpiirrettä:

AIDOSTI 100 % LISÄAINETON
Terranova ei käytä laisinkaan lisä- tai täyteaineita, sidosaineita tai muita valmistuksen apuaineita.

100 % KASVIPERÄINEN JA VEGAANINEN
Tuotteet eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia - kaikki tuotteet sopivat kasvissyöjille ja vegaaneille.

SYNERGISTINEN
Kaikkia ravintolisiä on tehostettu synergistisesti Terranovan Magnifood Complexilla, joka on kokonaisvaltainen yhdistelmä kasveja ja kasviravinteita. Magnifood lisää synergiaa kehossasi ja varmistaa, että ottamasi ravintolisät toimivat juuri sinulla ja siinä kehosi osassa, jossa sitä tarvitaan. Kasviksissa, yrteissä, marjoissa ja hedelmissä on jopa 25 000 erilaista apuainetta, jotka voivat tehostaa vitamiinien, hivenaineiden ja fytoravinteiden toimintaa kehossa. Siksi Terranovan ravintolisät sisältävät synergiaa luovan Magnifood-kasvi-yrttiyhdistelmän, joka on suunniteltu erikseen jokaiselle tuotteelle, riippuen tuotteen muista ominaisuuksista.

TUOREPAKASTEKUIVATUT KASVIT
Tuorepakastekuivatuissa kasveissa niiden herkkä biokemiallinen rakenne ja ravinnepitoisuus säilyy tuoretta kasvia vastaavana. Tuotteiden sisältämät kasvit tarjoavat lisäksi omat luontaiset vitamiininsa ja ravinnekirjonsa keholle. Siksi Terranova-tuotteet ovat aina enemmän, kuin pelkkiä vitamiineja.

Lue lisää Terranovan tuotesuunnittelun periaatteista.

Stephen Terrass, Terranovan perustaja ja toimitusjohtaja kommentoi palkintoa: "Olemme todella iloisia uutisesta, että Terranovan on voittanut Queen's Award -palkinnon menestyksestään kansainvälisessä kaupassa. Olemme erittäin kiitollisia upeille kansainvälisille jakelijoille ja mahtavalle tiimillemme siitä, että kaikki tämä on mahdollista. Olemme päässeet tähän vuosien mittaan jatkuvalla intohimolla, sitoutumisella, positiivisuudella ja kovalla työllä. On erityistä nähdä, kuinka Iso-Britanniassa suunniteltu ja valmistettu Terranova, ja sen edistyksellinen tuotesuunnittelu, tinkimättömät eettiset raaka-ainestandardit ja asiakaslähtöinen liiketoimintatapa, on otettu niin hienosti vastaan jakelijoidemme, jälleenmyyjiemme ja kuluttajien keskuudessa niin monissa eri maissa Euroopassa.

Stephen Terrass Terranova
Stephen Terrass on Terranova-ravintolisäsarjan perustaja.

Lisätietoja Terranovasta Englannissa: www.terranovahealth.com

Lisätietoja palkinnosta

Vuonna 1965 perustettu Queen's Awards for Enterprise (#QueensAwards) on arvostetuin yrityspalkinto Isossa-Britanniassa, ja voittaneet yritykset voivat käyttää arvostettua tunnusta seuraavien viiden vuoden ajan viestinnässään. Vuonna 2021 122 yritystä on voittanut tunnustuksen Queen's Award for Enterprise kansainvälisen kaupan kategoriassa. Lisäksi 83 Queen's Awards -palkintoa jaetaan kategorioissa Innovaatio, Kestävä kehitys ja Mahdollisuuksien edistäminen (sosiaalisen liikkuvuuden kautta).


Palautuminen ja magnesium - Terranova-ravintolisät

Palaudu oikein magnesiumin avulla

Tekstin on kirjoittanut classic body buildingin Suomen mestari ja valmentaja ja personal trainer Antti Ala-Laurinaho, joka arvostaa luonnollista ja puhdasta elämäntapaa. Antti valmentaa kumppaninsa Miran kanssa Green Beat -valmennustiimissä. Palautuminen ja magnesium ovat tärkeitä osia Antin ja Miran hyvinvointipalapelissä. Antin palvelut löydät Green Beat -valmennussivustolta sekä mm. @crazyvegancouple -Instagramtililtä

Siitä puhutaan paljon, mutta mitä se oikeasti on? Palautuminen.

Yö, päivä. Tuhoaminen, rakentaminen. Kuoleminen, syntyminen.
Kuten maailmankaikkeudessa, myös elimistössämme on vastakkaisten voimien keskinäistä yhteispeliä.


Hajota vs. rakenna

Aineenvaihdunnassa katabolia tarkoittaa hajottamista ja anabolia rakentamista. Tasapaino on tärkeää kahden voiman välillä. Jatkuvasti ei voida hajottaa mutta ei myöskään rakentaa.
Autonominen hermosto on tahdostamme riippumaton ja se koostuu kahdesta osasta. Sympaattinen hermosto ja parasympaattinen hermosto. Taistele tai pakene vs. sulata ja rentoudu. Katabolia vs. anabolia.
Kun sympaattinen hermosto aktivoituu, on kyse stressireaktiosta.

Palautuminen ja magnesium - Crazyvegan Couple - Terranova
Crazyvegancouple Antti ja Mira pitävät huolta hyvinvoinnistaan kokonaisvaltaisesti.
Mitä stressi on?

Stressi on luonnollinen reaktio kehossa, joka tekee meistä hetkellisesti parempia suoriutujia. Ilman stressiä meitä ei olisi edes olemassa. Emme olisi päässeet näin pitkälle. Stressi käskee meitä mukautumaan. Myös fyysinen harjoitus, kylmä suihku ja paastoaminen ovat hyvälaatuisia stressitekijöitä, jotka sparraavat elimistöämme tehokkaammaksi.

Stressireaktiossa lisämunuaiset erittävät mm. kortisolia sekä adrenaliinia vereen. Pulssi kiihtyy, veri virtaa lihaksiin, keskittyminen paranee ja kudoksista vapautuu energiaa (katabolinen eli hajottava prosessi). Keho priorisoi selviytymistä ja toissijaiset toimet jäävät huomiotta. Ruoansulatus, kuona-aineiden poistaminen, kehon korjaustoimet jne.

Mistä stressi voi johtua?

Stressitila voi syntyä kehoon akuutisti korkeasti ja/tai pitkällä aikavälillä kroonisesti kohonneeksi. Reaktio on elimistössä sama, vaikka aiheuttaja olisikin eri.

Fysiologisia stressitekijöitä:

  • Unenpuute
  • Huono ravitsemus
  • Ylipaino
  • Nestehukka
  • Liikunnan puute
  • Tuki- ja liikuntaelinsairaudet, muut sairaudet
  • Hapensaanti (huono hengitys, ryhti tai sisäilma)
  • Liikaa treeniä, töitä ja kiireitä
  • Huonosti toimiva vatsa
  • Kemialliset stressitekijät (huonolaatuinen ravinto, päihteet, kemikaaleille altistuminen jne.)
  • Tulehdukset, myös matala-asteinen tulehdus
  • Liian vähä lepoa, liikaa suorittamista, kalenteri täynnä

Henkisiä stressitekijöitä:

  • Työstressi
  • Taloudellinen stressi
  • Haasteet ihmissuhteissa
  • Yhteiskunnan paine, sosiaalinen paine
  • Informaatiotulva (some, tv, internet jne.)
  • Riippuvuudet
  • Haasteet omassa mielessä
Mitä stressin jälkeen?

Kun ärsyke on ohi, parasympaattisen hermoston vuoro on aktivoitua ja “korjata taistelun tuhot”. Mikäli parasympaattinen hermosto pystyy hoitamaan tehtävänsä, tasapaino säilyy. Me palauduimme, jesss!
Joskus haluamme jopa tarkoituksella aiheuttaa keholle sellaisen ärsykkeen (stressin), jotta se joutuisi ylikorjaamaan itsensä.

Kehittävä fyysinen harjoitus on esimerkki tällaisesta ärsykkeestä, jolla kiusaamme kehoa paremmaksi. Raudan alla lihasta rikotaan ja keho siitä suivaantuneena päättää olla ensi kerralla parempi. “Pahus, mitä se meni tekemään! Korjaan vauriot, mutta laitan kostoksi vähän ylimääräistäkin tilalle, jos tämä tahti jatkuu…”

Stressi on jossain määrin jopa suotavaa, koska vanha viisaus pitää paikkansa, “kipu kasvattaa”. Toisaalta, liika kipu tuhoaa.
Ihanteellisesti prosessi toimii esimerkin mukaan, mutta mistä kiikastaa ellemme palaudu?

  1. Ärsyke on liian voimakas tai se tapahtuu liian usein
  2. Resurssimme eivät riitä korjausprosessiin
  3. Molemmissa kohdissa 1-2 on ongelmaa

Palautuminen ja magnesium - Crazyvegan Couple - Terranova

Tasapaino on tärkeää

Suuri ongelma terveydelle ja hyvinvoinnille syntyy siinä kohtaa, kun elämme sympaattisesti dominanttia elämää taistellen tai paeten ja vietämme vain minimaalisesti aikaa sulattaen ja rentoutuen.
Liian pitkään jatkunut korkea stressi ja alipalautuminen ovat käytännössä käsi kädessä kulkeva parivaljakko.

Siksi niiden oireet ovat käytännössä samat:

  • Hermostuneisuus ja keskittymisvaikeudet
  • Nukahtamisvaikeudet, huono unenlaatu
  • Kohonnut syke, myös levossa (vinkki: ortostaattinen syke, googleta!)
  • Heikentynyt suorituskyky arjessa ja treenissä
  • Huono lihasvoima, lihaskato
  • Heikentynyt paineensietokyky
  • Vatsa- ja suolisto-ongelmat
  • Tulehdukset ja jatkuva sairastelu
  • Haavat paranevat huonosti, helposti mustelmia
  • Hidastunut aineenvaihdunta, rasva kertyy helposti
  • Masentuneisuus, alakulo ja muut mielenhäiriöt
  • Motivaation puute, aloitekyvyttömyys
  • Alhaiset serotoniini- ja dopamiini-tasot
  • Heikentynyt libido, tehtäväsi ei ole lisääntyä vaan jäädä henkiin
  • Muut hormonaaliset häiriöt
Mikä avuksi?

Kun haluamme varmistaa, että sympaattinen hermosto ei ota ylikierroksia ja toisaalta parasympaattinen hermosto toimisi kunnolla, vaatii tämä oikeita valintoja monella eri osa-alueella, kuten:

  • Ravinto
  • Liikunta
  • Lepo (uni)
  • Ihmissuhteet
  • Työ, opiskelu, muut velvollisuudet
  • Elämänhallinta yleisesti

Yksi helpoimmista tavoista laittaa keho sekaisin (lue: koko elämä), on laiminlyödä unta. Tiedät varmaan, miltä elämä näyttää ja tuntuu univelkaisena?

Koskaan ei ole suositeltavaa ottamaan unesta lisätunteja päivän velvollisuuksiin, mutta unessakin laatu voi olla joskus tärkeämpi kuin määrä.

Tiesitkö, että ravitsemuksella voi olla myös valtava vaikutus uneen? Yksi tärkeimmistä tekijöistä on riittävä magnesiumin saanti. Jos pitäisi nostaa yksi kivennäisaine jalustalle muiden joukosta, se olisi ehdottomasti

Kuningas Magnesium.

Magnesium on tärkeä mm. verensokerinahallintaan, luustolle, sydämelle, elimistön jäteenpoistoon (detoksifikaatio), mutta toimii myös parasympaattisen hermoston “kytkimenä”. Palautuminen ja magnesium toimivat siis käsi kädessä.

Magnesium käynnistää siis palautumisen -kehon tärkeät korjaustoimet!

Jos haluat varmistaa, että kytkin falskaa toimi näin:

  • Juo paljon kofeiinipitoisia juomia päivän aikana
  • Tee liikaa töitä
  • Selaa somea 5 minuutin välein
  • Vedä päivittäin kolme kovaa HIIT-harjoitusta maksimisykkeillä
  • Riitele puolison, naapurin ja oman egosi kanssa
  • Katso joka ilta uusi toimintaelokuva. Aloita vaikka Syltyn uudemmasta tuotannosta. Muista iltasumpit ja someta samalla.
  • Syö ravintoköyhästi, epäsäännöllisesti ja näytä pitkät laadukkaalle magnesium-valmisteelle

Unenpuutteen oireet yhtyvät samaan sinfoniaan liiallisen stressin ja alipalautumisen oireiston kanssa.

Miten magnesiumia kannattaa käyttää?
  • Ota riittävästi magnesiumia illalla ennen nukkumaan menoa. Magnesium rauhoittaa ja valmistaa kehoa lepoon.
  • Voit hiljalleen lisätä magnesiumin määrää. Elimistö ottaa sen minkä tarvitsee ja ylimääräinen poistuu turvallisesti. Jos aamulla vatsa on normaalia löysempi magnesiumin lisäyksen vuoksi, ota askel taaksepäin magnesiumin määrän kanssa. Hyvä tapa testata tarvetta!
  • Halutessasi voit ottaa osan magnesiumista heti treenin jälkeen ja osan ennen nukkumaan menoa.
  • Vältä magnesium-oksidia, jonka imeytyvyys on heikko. Toimii lähinnä laksatiivina. Suuri suositus magnesium-bisglysinaatille, joka on erittäin laadukas magnesiumin muoto. Jälkiliite tarkoittaa “kuskia”, jolla magnesiumin ajelee kehossa kohteeseensa. Bisglysinaatti on parempi kuski kuin oksidi!
  • Kun haluat erityisesti unen saantia tukevan magnesiumin, kokeile Smooth Mag -magnesium-kasvijauheyhdistelmää, jossa yhtenä ainesosana löytyy luontaisesti melatoniinia sisältävää montmorency-kirsikkaa. Lisäksi hermostoa rauhoittava kauranverso ja bioaktiivinen B6-vitamiini (P-5-P) täydentävät vaikutusta.

 

Palautuminen ja magnesium - Terranova-ravintolisät
Smooth Mag -magnesium-kasvijauhesekoitus rauhoittaa stressaavan päivän jälkeen ja auttaa nukahtamaan.
Loppusanat

Elämässä meidän täytyy osata painaa kaasua ja laittaa itsemme likoon, kun tarve vaatii. Suorittaa tehokkaasti ja saada asioita tehdyksi. Sen vastapainona täytyy kuitenkin pystyä myös “tankkaamaan” eli päästämään irti suorittamisesta.

Tasapaino on hyvä toteutua yksittäisen vuorokauden aikana, mutta etenkin pidemmällä ajanjaksolla.

Kyse ei ole silloin välttämättä tasapainosta, jos pusket kolme kuukautta täysillä ja sitten löhöät viikon palmun alla. Kun tarkastellaan kokonaista vuotta tai koko elinaikaa, ei tällaisella suhdeluvulla vointisi ja tuloksesi ole optimaalisia. Kynttilä palaa helposti molemmista päistä, kunnes sammuu.

Aina uupumus ja muut oireet eivät ehdi vielä tulla tiukan elämänvaiheen aikana. Kun vauhti hidastuu, asia tulee hoidetuksi ja nyt olisi tilaa muille asioille, saattaa kone vasta tässä kohtaa hyytyä.

Jos tiedossasi on vuodelle paljon erilaisia energiaa vieviä projekteja, on hyvä hahmottaa kalenteriin myös palauttavia jaksoja niistä toipumiseen.

Pidä mielessä se, että mitä kovempaa haluat puskea eteenpäin elämässä tai treeneissä, sitä enemmän tarvitset huoltavia toimia vastapainoksi…

myös enemmän magnesiumia!

PS. Helmikuun 2020 ajan saat Smooth Magin tarjoushintaan Ruohonjuuren verkkokaupasta ja myymälöistä! 


Rauta - Tiesitkö tämän raudasta? | Terranova Finland

Tiesitkö tämän raudasta?

Raudasta puhutaan paljon, ja erityisesti sen puutoksesta. Pelkän alhaisen hemoglobiinin sijaan nyt mittaillaan varastoraudan arvoja, eli ferritiiniä ja seerumin rautaa.
Lue lisää


Hyaluronihappo tukee ihon kuntoa sisäisesti

Hyaluronihappo on yksi ajankohtaisimmista kauneustrendeistä kosmetiikassa, mutta tiesitkö, että hyaluronihappoa on tärkeää saada myös sisäisesti ravinnosta? Tämän tekstin luettuasi tiedät, miksi se on tärkeää.
Lue lisää


Puhdistava Detox Smoothie

Hellävarainen Terranova Green Purity Super-Blend -viherjauhe ravitsee kehoa ja tukee sen puhdistumista. Jauhe sisältää runsaasti terveellisiä, luomulaatuisia kasveja ja yrttejä, kuten voikukan lehteä, vesikrassia, lehtikaalia, persiljaa, punajuurta, nokkosta, kurkumaa, korianterin lehteä ja vehnänorasmehua. Aikamoinen tehopakkaus siis! Tasapainoisen sekoituksensa ansiosta jauhetta voi käyttää vaikka päivittäin. Se sopiikin erinomaisesti smoothieiden kaveriksi. Tässä yksi herkullinen esimerkki - puhdistava Detox Smoothie.
Lue lisää