Spirulina on mikroskooppisen pieni vieterimäinen makean veden levä, jota viljellään monipuolisena ravinto- ja rohdoskasvina. Se sisältää runsaasti proteiinia, vitamiineja, mineraaleja karotenoideja ja antioksidantteja.

Jopa Maailman Terveysjärjestö (WHO) ja Yhdistyneet Kansakunnat (YK) toteavat spirulinan ravitsemukselliset edut ja suosittavat spirulina-levää nälän ja aliravitsemuksen torjumiseen kehitysmaissa. NASA ja Euroopan avaruusjärjestö ovat ehdottaneet spirulinaa yhdeksi ensisijaiseksi viljelykasviksi pitkäaikaisille avaruuslennoille. Spirulina on siis todellista superruokaa, jota käytetään monin tavoin elintarvike-, ravintolisä-, farmasia- ja kosmetiikkateollisuudessa. Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut spirulinan vuoden 2015 rohdoskasviksi.

Spirulina - vuoden rohdoskasvi

Spirulina sopii ravitsemukselliseksi lisäksi lähes jokaisen ruokavalioon esimerkiksi supersmoothien ainesosana. Erityisen hyödyllinen se on urheilijoille, kasvissyöjille, laihduttajille ja toipilaille. Kuivattua spirulinaa käytetään erilaisissa viherjauheissa ja siitä valmistetaan myös ravintolisiä.

Myös Terranovan tuotteista moni sisältää spirulinaa: Life Drink, Living Multinutrient Complex, Living Wellbeing, Vibrant Synergy ja sinkki.

Lähde: Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry:n tiedote