Moni onkin jo kuullut upgraded coffeesta, päivitetystä kahvista, missä laadukas kahvi nautitaan MCT-öljyn ja suolattoman niittyvoin kanssa. Niin hyvää kuin päivitetty kahvi onkin, kaipaan useimpina aamuina jotain pureskeltavaa, usein smoothien, tällä kertaa tuorepuuron muodossa. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikä tahansa puuro, vaan upgraded coffeen jalanjälkiä seuraillen: aamupuuro upgraded.

Tuorepuurot ovat olleet hitti jo kauan, eikä mikään ihme – ne on helppo valmistaa valmiiksi jo illalla, eivätkä juuri vaadi valmistelua aamuisin. Tämä tuorepuuro turvotetaan myös yön yli jääkaapissa, mutta käytetään aamulla pikaisesti blenderin kautta, jolloin ainesosista tulee ihanan pehmeä kokonaisuus.

Tuorepuuron salaisuus on Terranovan Life Drink-jauhe. Tuote on kasvi-yrtti-rasvahappo-maitohappobakteeri-entsyymivalmiste – ei ehkä helpoin muistaa, mutta pitkä tuotekuvaus tässä yhteydessä takaa sen, että aamupuurosi todella päivittyy uudelle tasolle! Tuotteen maku on miedohko, ja sitä yleensä suositellaan nautittavaksi veden, mehun tai smoothien mukana, mutta mikään ei estä päivittämästä sillä muuta ruokailua, kuten tätä ihanaa tuorepuuroa. Mikäli päivität tuotteella muita ruokia, on varminta kuitenkin pysyä kypsentämättömissä ruuissa, ettei mikään tuotteen ominaisuuksista katoa matkalla.

Aamupuuro Upgraded

Aamupuuro upgraded sisältää gluteenittomien luomukaurahiutaleiden lisäksi kookosmaitoa, taatelin, banaanin, vaniljaa ja kanelia. Tämän kaiken lisäksi Life drink tuo aamiaiseen papu – ja riisiproteiineja, riisinlesejauhetta, sprirulinaa&klorellaa, 10 viherjauhetta, 10 marjajauhetta, sienijauheita (kaikki nämä hellävaraisesti tuorepakastekuivattuina), omega 3, 6, ja 9 – rasvahappoja, 7 eri ruuansulatusentsyymiä, 5 maitohappobakteeria sekä niille hieman ruokaa – prebioottista kuitua. Aikamoinen setti, sanoisin!

Tutustuttuani tuotteeseen, voisin kirjoittaa siitä vaikka kuinka paljon, enkä ihmettele että tuote on nostettu Terranovan ravintolisäsarjan lippulaivaksi. Samasta jauheesta saat monipuolisesti ravinteita (esimerkiksi proteiinia, vitamiineja, hivenaineita, rasvahappoja, klorofylliä), ruuansulatusta helpottavia entsyymejä ja hyviä bakteereja. Hyville bakteereille on lisäksi pakattu evästä mukaan, prebioottien muodossa (onhan tärkeää, että ne hyvät bakteerit saadaan viihtymään suolistossasi).

Aamupuuro upgraded
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl kookosmaitoa
1 taateli
vaniljaa, kanelia
banaani
1 annosmitallinen Terranova Life Drink-jauhetta
kuorittuja hampunsiemeniä

Laita kaurahiutaleet illalla turpoamaan kookosmaitoon taatelin sekä mausteiden kanssa. Anna turvota yön yli. Aamulla laita tuorepuuro blenderiin banaanin ja Life Drink-jauheen kanssa. Sekoita nopeasti tasaista, ja koristele kuorituilla hampunsiemenillä.
Aamupuuro on smoothien lailla superhelppo tapa tankata jo heti aamusta paljon ravinteita, kun sen vain koostaa oikein. Tämän superfood-jauheen avulla se ei ole vaan helppoa, mutta myös herkullista!

Teksti ja kuva: Tuulia Järvinen / wellberries.com