Pysy terveenä ja energisenä, nitistä flunssa! Parhaat Terranovan täsmätuotteet immuniteetille!

Vastustuskyky ja immuniteetti ovat ajankohtaisia aiheita suuren osaa vuotta ja erilaisia lähtökohtia vastustuskyvyn ylläpitoon on monia.  Omaan immuniteettiinsa voi vaikuttaa monella tasolla panostamalla uneen, säännölliseen liikuntaan, mielen virkeyteen sekä terveelliseen, kasvisvoittoiseen ruokavalioon. Myös stressin välttäminen ja sen tasapainottaminen pitävät kehon vastustuskyvyn tasapainossa.

Ravintolisät voivat olla hyviä silloin, kun tarvitaan hieman lisätukea terveenä pysymiseen. Listasimme lukijoiden pyynnöstä Terranovan valikoimasta sopivimmat täsmätuotteet vastustuskyvylle.

Vitamiinit ja vastustuskyky

D3-vitamiini on meidän suomalaisten suosikkivitamiini sekä yksi tärkeimmistä ravintolisistä, joita suositellaan nautittavaksi erityisesti talviaikaan, jolloin emme saa auringonvaloa. D-vitamiinilla on monia tutkittuja hyödyllisiä vaikutuksia terveyteen, joista yksi on sen vaikutus vastustuskykyyn lapsilla ja aikuisilla. D-vitamiinia suositellaankin nautittavan vähintään lokakuusta huhtikuuhun. Terranova D3-vitamiini on kasviperäinen, jäkälästä eristetty D3-vitamiini, joka sopii näin myös vegaaneille. Mukana on lisäksi D-vitamiinin toimintaa kehossa tehostavia kasveja, kuten korianteria ja kurpitsansiementä.

Sinkki on monen flunssankarkotukseen käyttämä luottotuote, sillä sen on todettu vaikuttavan vahvasti normaalin immuunipuolustuksen toimintaan sekä suojaavan soluja hapetusstressiltä. Sinkin päiväsuositus on miehille 9 mg ja naisille 7 mg vuorokaudessa. Flunssan aikana sinkki voi tehostaa immuniteetin toimintaa, mikäli siitä on kehossa puutetta. Terranovan sinkki sisältää hyvin imeytyvää sinkkibisglysinaattia sekä sinkin vaikutusta tehostavia kasveja, kuten sinkkirikasta riisinlesettä ja kurpitsansiementä, spirulinaa sekä acai-marjaa.

Ensimmäisten flunssaoireiden ilmaantuessa moni tarttuu myös C-vitamiinipitoisiin hedelmiin, marjoihin sekä ravintolisiin. C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joten se ei varastoidu elimistöön. Siksi C-vitamiinin päivittäinen saanti on tärkeää, etenkin jos ravinto on hyvin sokeripitoista, sillä sokeri voi estää solujen C-vitamiinin vastaanottoa. Myös runsas alkoholin käyttö ja tupakointi kuluttavat C-vitamiinivarastoja. C-vitamiinia tarvitaan yli 300:ssa elimistön kemiallisessa prosessissa mm. kollageenin rakentumiseen, normaaliin kasvuun sekä normaalin immuunivasteen ylläpitoon. Kun kehossa on infektio, muu krooninen tulehdustila tai alentunut immuniteetti, sen C-vitamiinin tarve kasvaa merkittävästi. Terranovan C-vitamiini on vatsaystävällisessä, happovapaassa muodossa ja se sisältää myös synergistisiä, C-vitamiinipitoisia marjoja, kuten tyrniä, ruusunmarjaa, acaita ja acerolakirsikkaa.

Immuniteettia kasvien voimalla

Astragalus, Mustaselja & Valkosipuliyhdistelmä on täynnä hyvää tekeviä kasveja, ja sopii erittäin hyvin käytettäväksi yhdessä Terranova Sinkin kanssa. Astragalus, valkosipuli ja mustaselja ovatkin suosittuja kasveja terveyttään luonnollisilla keinoilla edistävien keskuudessa.

Mustaseljaa ja oliivinlehteä löytyy myös hyvänmakuisena jauheena Mustaselja & Oliivinlehti Super-Blend -tuotteen muodossa. Jauhe sopii erinomaisesti käytettäväksi silloin, kun flunssa on jo iskenyt. Mustaselja ja oliivinlehti sisältävät runsaasti flavonoideja ja fenolisia yhdisteitä. Voit sekoittaa jauhetta veteen, mehuun, smoothieen tai jugurtin sekaan.

Terranova Blogi - Vastustuskyky - Ravintolisät

Inkivääri on perinteisesti käytetty ja suosittu juurikasvi, ja moni on ihastunut sen aromaattisiin ominaisuuksiin myös keittiössään. Terranovan Inkivääri on tuorepakastekuivattua, luomulaatuista inkivääriä, jossa on voimakas aromi, väri sekä maku. Voit nauttia inkivääriä ennen ruokailua tai tarvittaessa. Se sopii myös erinomaisesti virkistäväksi aamujuomaksi ja kehon lämmittäjäksi kylmänä vuodenaikana.

Kun haluat pitää yleiskuntosi korkealla ja suoliston hyvinvoivana pidemmällä aikavälillä, on tärkeää pitää huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä monipuolisten suojaravintoaineiden saannista. Suoliston kunto vaikuttaa myös merkittävästi immuunivasteeseen, jolloin on tärkeää auttaa ruuansulatuksen työtä sekä panostaa suolistomikrobiston tasapainoon. Life Drink sisältää kasviproteiineja, ravinteikasta spirulinaa ja chlorellaa, 10 luomuviher- ja marjajauhetta, luomusienijauheita, omega-rasvahappoja, maitohappobakteereita, prebiootteja sekä ruuansulatusentsyymeitä toimien näin kokonaisvaltaisena ja erittäin ravinteikkaana lisänä normaaliin ruokavalioon.

Jos kaipaat erillistä maitohappobakteerivalmistetta, tutustu myös Probiotic Complex -valmisteeseen, joka sisältää maitohappobakteereiden ravintonaan käyttämiä prebiootteja sekä lasten probioottivalmiste Green Child Friendly Microfloraan, jossa mukana on myös synergistisiä kasviksia tehostamassa probioottien toimintaa.

Vahva vastustuskyky on monen tekijän summa, ja ravintolisistä voit valita juuri itsellesi sopivat tuotteet sen tukemiseksi. Kerro myös meille omat suosikkiravintolisäsi tai rohdoksesi flunssan karkotukseen ja terveenä pysymiseen!