Wellcake – sitruunainen semiraakakakku (pähkinätön)

Vihdoin pääsen kirjoittamaan teille uudesta lempikakustani! Kakku on herkullisuutensa lisäksi helppo ottaa mukaan tarvittaessa (olen kulkenut tämä kakku kainalossani muutamiinkin juhliin) ja se pysyy loistavasti kasassa. Kakku on oikeastaan semiraakakakku, sillä halusin kakkuun perinteistä ”juustokakkumaisuutta”, mikä toteutui tässä pähkinättömässä kakussa liivatteen avulla. Tämä luonnollisesti vie kakun pois raakamaailmasta – siitä nimitys semiraakakakku.

Kakun yksi salaisuus on Terranovan Living Wellbeing Super Blend. Tuote sisältää sekä ihon että kehon soluja suojaavia ainesosia, rasvahappoja sekä proteiineja. Jauheen ainesosat on suunniteltu toimimaan synergiassa keskenään: tehostamaan yleistä hyvinvointia, antamaan energiaa ja tukemaan ihon terveyttä.

Wellcake on ihana kakku, joka herkullisuutensa lisäksi siis ravitsee, tuo energiaa ja tukee yleistä hyvinvointia! Tuotetta tietenkin suositellaan nautittavaksi säännöllisesti positiivisten vaikutusten aikaansaamiseksi, eikä kakkupala ole mielestäni lainkaan hullumpi tapa nauttia päivän annos hyvinvointia. Hunaja ja makea pohja taittavat sitruunan kirpeyttä ja kookoskerma vastaa sen ”juustoisuudesta”.

Wellcake (n. 8-10 annosta)
Pohja:
2,5 dl kuivattuja taateleita
1 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl neitsytkookosöljyä
ripaus suolaa
Täyte:
250 g kookoskermaa (tetrassa, kylmässä säilytettynä)
0,5 dl kaakaovoita
2 tl Terranova Living Wellbeing Super Blend-jauhetta
2 rkl hunajaa
1 banaani
2 luomusitruunaa
0,5 tl vaniljajauhetta
1 rkl liivatejauhetta
Koristeluun: kookossokeria, kookoshiutaleita

Valmista pohja: leikkaa taatelit pienemmiksi, ja laita kaikki aineet blenderiin. Anna pyöriä, kunnes taikina alkaa muodostumaan. Taikinan tulee olla helposti muovailtavaa. Leivinpaperoi ja öljyä n. 16cm:n irtopohjavuoka kookosöljyllä. Levitä taikina vuoan pohjalle, ja laita jääkaappiin odottelemaan täytettä.

Leikkaa kookoskermatetra auki, ja valuta erottunut neste pois. Lusikoi jähmeä kermaosa blenderiin. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää blenderiin sulanut kaakaovoi, yhden sitruunan mehu sekä hienoksi raastettu kuori, banaani, hunaja, vanilja sekä Living Wellbeing – jauhe. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita liivatejauhe toisen sitruunan puristettuun mehuun. Kuumenna n. 3 rkl vettä kiehuvaksi ja lisää liivate/sitruunaseos veteen. Sekoita hyvin, kunnes neste on tasaista. Lisää seos kookostäytteeseen huolellisesti käännellen.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja siirrä kylmään jähmettymään, n. kuudeksi tunniksi (tarkista että kakku on varmasti jähmettynyt) tai yön yli. Koristele ennen tarjoilua, säilytä jääkaapissa.

Kakku on superhelppo tehdä jääkaappiin illallista tai juhlia edeltävänä iltana, jolloin jälkiruuan valmistamisesta ei tarvitse enää huolehtia – kunhan ottaa kakun esille hieman ennen tarjoilua ja irrottaa sen vuoastaan. Suosittelen hieman lämmittämään vuoan reunoja lämpimällä vedellä, niin kakku irtoaa kauniisti.

Kirpeän pehmeitä semiraakakakkuhetkiä ruudun sillekin puolelle!

Teksti ja kuva: Tuulia Järvinen / wellberries.com