Puhdistuskuurien sekä muuten vain terveellisen elämän osana kuuluu terveellinen ja kasvispitoinen ruokailu myös lounaalla ja päivällisellä. Jos olet pastan ystävä, ja haluat vältellä vehnää ja aterian jälkeistä raskasta oloa, kokeile pastaa ilman pastaa! 

Kyllä, luit oikein. Tässä reseptissä pastan korvaa kesäkurpitsa ja porkkana, joista saat runsaasti kuituja sekä vitamiineja. Kyseessä on siis raakapasta! Herkullinen tomaattikastike Green Purity -jauheella terästettynä viimeistelee kokonaisuuden. Green Purity-viherjauhe on super-terveellinen lisä kastikkeeseen, josta saat paljon lehtivihreää. Koska raaka-aineita ei kuumenneta, annoksen ravintoarvo pysyy huipussaan. Kokeile tätä keväisen herkullista helppoa ruokaa vaikka heti!

 

PASTA PURITY (kaksi annosta)

Pasta:

n. 500g vihreää kesäkurpitsaa
1 porkkana

Kastike:

2,5 dl cashewpähkinöitä (liotettuna)
3 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl Terranovan Green Purity-jauhetta

2 avokadoa
7-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku tuoretta korianteria
½ punainen chili
½ sitruunan mehu
2 rkl oluthiivahiutaleita
suola, mustapippuri, kurkuma

Valmista raakapasta: tee kesäkurpitsasta sekä porkkanasta ohuita lastuja kuorimaveitsellä tai julianne-leikkurilla. Mausta neitsytoliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Laita sivuun maustumaan kastikkeen valmistuksen ajaksi. Lisää blenderiin liotetut pähkinät ja neitsytoliiviöljy. Anna pyöriä hetken. Hienonna korianteri, paloittele tomaatit sekä chili, ja lisää ne blenderiin avokadojen sekä valkosipulin kanssa. Purista sekaan sitruunan mehu ja lisää Green Purity-jauhe sekä oluthiivahiutaleet. Tee aineksista tasaista kastiketta (hieman blenderistä riippuen saatat joutua kaapimaan kastiketta blenderin reunoilta tai muuten hieman auttamaan kastikkeen valmistumisessa). Mausta lopuksi, ja tarjoile raakapastan kanssa (valuta pasta tarvittaessa ennen tarjoilua).

Resepti: Wellberries