Lomalla ollessa mieli lepää, mutta miten on kehon laita? Grilli- ja terassikausi laittavat usein elimistön tärkeät osat, kuten maksan ja suoliston koetukselle. Yrteillä ja ruokakasveilla voi edesauttaa kehon rauhoittumista ja hyvinvointia kesän jälkeen. Hyvistä mauista ei kuitenkaan tarvitse tinkiä – esimerkiksi trendiyrtti korianteri voi olla hyödyllinen terveydelle ja se on myös maukas.

Kesäloman jälkeen mieli on usein rentoutunut ja palautunut arjen stressistä. Ruoansulatus on kuitenkin saattanut olla ylitöissä koko kesän, jos alkoholia ja rasvaisia ruokia, kuten makkaraa on kulunut runsaasti. Biokemisti Timo Lehto Terranovalta kehottaa huolehtimaan elimistön tasapainosta lomakauden jälkeen.

– Ruokavalion laiminlyöminen lomalla rasittaa merkittävästi maksaa ja suolistoa. Nauttimalla runsaasti pikaruokaa ja kesäjuomia, tekee kehonsa kannalta tyhjäksi loma-ajan hengähdystauon hyvät vaikutukset. Ei siis ihme, että monella onkin arjen alkaessa turvonnut ja hieman väsähtänyt olo, Lehto toteaa.

Vihervoimaa elimistön avuksi

Vihreää pidetään puhdistavana ja rauhoittavana värinä – sama pätee myös yrtteihin ja ruokakasveihin. Salaatin joukkoon kannattaa sekoittaa lehtikaalia ja vesikrassia, sillä niiden sisältämillä yhdisteillä on tehokas vaikutus elimistön myrkkyjenpoistojärjestelmään. Mausteena suositut persilja ja korianteri puolestaan auttavat kehoa hankkiutumaan eroon raskasmetalleista.

– Rohdoskasvien supertähti nokkonen auttaa puhdistamaan virtsateitä ja on erittäin vitamiini- ja hivenainepitoinen. Nokkosta voi nauttia monessa muodossa, vaikka hyvänmakuiseksi teeksi kuivattuna, Lehto sanoo.

Vihervoimaiseen joukkoon poikkeuksena voidaan mainita punajuuri, joka on täynnä eri B-ryhmän vitamiineja.

– Raakaraastettua punajuuresta saa lisämakua- ja väriä esimerkiksi lisäkesalaattiin, Lehto neuvoo.

Virkeän aloituksen arkeen voi saada myös luonnonmukaisella ja tehokkaalla tuorepakastekuivausmenetelmällä valmistetulla ravintolisällä. Suolistoa ja maksaa helliviä yrttejä sisältävä Green Purity Super-Blend -valmiste auttaa elimistöä vahvistamaan sen omia luonnollisia puhdistus- ja puolustusmekanismeja. Puhdistuneena keho jaksaa paremmin myös arjen pyörityksessä.

– Tuote sisältää ainoastaan kasveja ja yrttejä, jotka voivat tukeva maksaa ja suolistoa sekä edistää kehon emäksisyyttä. Näihin kuuluvat muun muassa voikukan lehdet, vesikrassi, lehtikaali, persilja, punajuuri, nokkonen, kurkuma, korianterin lehti ja vehnänorasmehu. Kaikki ainesosat yhtä lukuun ottamatta ovat luomusertifioituja, tuoteasiantuntija Timo Lehto kertoo.

Terranovan Green Purity Super-Blend -valmistetta nautitaan puolikas teelusikallinen 1-2 kertaa päivässä aterian yhteydessä. Valmisteen voi näppärästi sekoittaa veden, mehun tai smoothien joukkoon.