Tämä resepti on ihana yhdistelmä herkuttelua ja itsestään huolta pitämistä. Chia Boost – vanukas sisältää maukkaiden ainesosien lisäksi mustaseljaa ja oliivinlehteä, jotka tuovat annokseen flavonoideja sekä fenolisia yhdisteitä.

Tuotteessa on myös inkivääriä, ja kaikki sen ainesosat on valittu tarkkaan tukemaan kehon terveyttä. Kun olo on tukala, saattaa särkylääke houkutella, mutta on hyvä muistaa että luonnollisiakin vaihtoehtoja löytyy!
Itse vanukkaassa maistuu miedosti chai-teen mausteet, makeat taatelit, kaneli, vanilja ja kookos.

Chia-boost

Chia Boost (kaksi annosta)
1 pussi luomu chai-teetä
4 rkl chia-siemeniä
1,5 dl riisimaitoa
1,25 dl kookosmaitoa
6 taatelia
1 tl Terranova Mustaselja ja Oliivinlehti Super-Blendiä
1 tl kanelia
0,5 tl vaniljajauhetta
0,5 tl kardemummaa
2 rkl kookoshiutaleita
½ banaani

Lämmitä 1,5 dl riisimaitoa, ja laita pussi chai-teetä hautumaan maitoon. Anna hautua n. 5-10 min. Lisää lämpimään chai-riisimaitoon chian siemenet, taatelit, kanelia, vaniljaa ja kookosmaito. Anna turvota vielä n. 15 minuuttia. Lisää sen jälkeen mukaan Terranova Mustaselja ja Oliivilehti Super-Blend, kookoshiutaleet sekä banaani. Tee tasaista blenderissä. Tarkista maku – jos haluat makeampaa, lisää mukaan vielä yksi taateli. Koristele kookoshiutaleilla.

Chia Boost – vanukas on nautinnollinen tapa vahvistaa kehon terveyttä – ja sopii herkutteluun vaikka akuuttia tarvetta ylimääräiseen puolustukseen ei juuri tällä hetkellä olisikaan!

Teksti ja kuva: Tuulia Järvinen / wellberries.com